Hvordan bli kvitt betalingsanmerkning

Hvordan bli kvitt betalingsanmerkning?

Når man ikke betaler fakturaer i tide vil man etter hvert få betalingsanmerkning. Dette kan videre påvirke ens kredittvurdering, slik at det blir vanskelig å få godkjent lån, boliglån, og visse typer forsikringer. Det kan i beste fall bli dyrere å få tilgang på disse tjenestene. Naturligvis ønsker man å kunne ta opp lån når man vil – og ikke til blodpris – og i den sammenheng blir det avgjørende å forstå hvordan man kan bli kvitt betalingsanmerkning på raskest mulig måte.

Det som er bra, er at betalingsanmerkninger ikke fungerer som vanlige anmerkninger man kanskje har opplevd å få på skolen. Mens sistnevnte vanligvis er satt i stein, og det ikke er noe man kan gjøre for å fjerne dem, så er det faktisk mulig å slette betalingsanmerkninger på en ganske direkte måte.

Oppfyll betalingskravet og slett betalingsanmerkningen

Når man ønsker å bli kvitt betalingsanmerkning, så er den raskeste metoden å bare betale ned betalingskravet som gjorde at man fikk anmerkningen i utgangspunktet. Man har åpenbart ikke nok penger til å betale det ned direkte – da hadde man jo ikke hatt disse problemene! – så da er den nest beste løsningen å ta opp lån.

Omstartslån for å fjerne betalingsanmerkning

Mer spesifikt, så kan omstartslån være en løsning for å fjerne betalingsanmerkning. Et omstartslån hjelper ved at man refinansierer dyre lån som man har slitt med, slik at man skal kunne oppfylle betalingskravet som forårsaket betalingsanmerkningen.

Det skal være sagt at vanlige banker foretrekker å holde seg unna kunder med betalingsanmerkninger, siden de bringer med seg en noe høyere risiko for at de utlånte pengene ikke blir betalt tilbake (slike kunder har jo tross alt en historikk av å komme opp i akkurat denne situasjonen). Da må man som regel gå til en bank som tilbyr lån med betalingsanmerkning, deriblant Bluestep og Nordax Bank.

Når skal anmerkningen slettes?

Betalingsanmerkningen skal hovedsakelig slettes når du har oppgjort kravet fullt og helt, men den kan også slettes hvis trekket har blitt stanset av grunner som ikke nødvendigvis er forbindet med kunden (for eksempel at selskapet som sendte ut betalingskravet gikk konkurs). Videre skal anmerkningen slettes når en eventuell gjeldsordningsperiode er avsluttet.

Hvor lang tid tar det å bli kvitt betalingsanmerkning?

Heldigvis tar det ikke lang tid fra betalingskravet er oppfylt, til at man er kvitt betalingsanmerkningen. Fra man oppfyller betalingskravet som forårsaket betalingsanmerkningen, til anmerkningen slettes, vil det som regel bare gå 1-3 dager.

I konklusjon er det fullt mulig å bli kvitt betalingsanmerkning på bare noen få dager, gitt at man får godkjent omstartslån, og at man betaler ned betalingskravet som gjorde at man fikk betalingsanmerkning. Det er derfor ikke slik at man nødvendigvis trenger å gå gjennom en lang og slitsom prosess. Sant nok så må man utfylle søknadspapirer, legge seg en ny plan for hvordan man skal betale ned det nye lånet, og slikt, men man har ihvertfall blitt kvitt den største hindringen.